Brunchen blev till eftermiddag och jag mötte upp med en kursare till mig som spenderat ett år i Korea. Eftersom jag ett antal gånger har skrytigt över mina matlagningsskills under våra luncher i skolan utmanade vi oss själva med att laga nånting från det koreanska köket. Eftersom jag är helt grön inom det området fick han välja vad som skulle lagas och valet föll på kimchi, en vanlig sidedish i Korea gjord på fermenterad salladskål. Genom lite research (thank you, google) fick vi tag på ett recept och efter ett besök i vår enda asiat-butik här i Lund och ett hos vår favoritgrönskashandlare satte vi igång. Resultatet har vi inte än eftersom det ska fermentera i kylen i ca två dagar, så jag återkommer om projektet blev lyckosamt. Det blev i alla fall två glasslådor med färdig kimchi och en burk med kimchipasta. Blir det alltså lyckat kan vi bara hacka lite kål och hälla på pasta för att fylla på förrådet.
Massor med hemgjord kimchi-paste
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar